måndag 11 april 2011

Hotbild mot Norrköpings tidningar och inbrott utreds. Polisen förtiger ännu möjliga samband mellan tidigare hot riktade mot Norrköping som kommun.

Norrköpings tidningar

Företaget "Lås och Nycklar" var på plats under måndagsmorgonen vid Teknomedias glasentré.

Under kort tid har Norrköpings tidningar drabbats av ett antal inbrott, motiven är i nuläget inte klarlagda men polisen har nu i uppdrag att utreda två inbrott och en ökad hotbild mot NT-huset.

Den hotbild som finns mot NT-huset är riktade mot både redaktionen liksom enskilda medarbetare och det kan finnas en koppling mellan hoten och den senaste tidens inbrott i tidningens lokaler. Under söndagen riktade inbrottstjuvarna uppmärksamheten mot Teknomedias lokaler där förövarna kommit åt flera datorer.

Polisen har nu i uppgift att under utredningen få fram vilka personer som haft tillträde till lokalerna i och runt Norrköpingstidningar under de aktuella dagarna och nätterna. Den tekniska undersökningen som gjordes på plats är ännu inte helt färdigställd.

Det har även tidigare förkommit en hotbild mot Norrköpings kommun där hoten framfördes via brev till kommunen, hoten är generella och vaga och inte riktade mot en speciell person eller personkategori enligt uppgifter till Norrkopingbloggen. I samråd med polisen utökades säkerheten kring tre olika kommunala områden, runt Generalsgatan, Rådhuset samt Rosen. Om det finns någon koppling mellan hoten mot Norrköpings tidningar och inbrotten är ännu inte känt.

Så här kommenterade Norrköping kommun hoten mot kommunen, se bild och länk nedan.

Klicka på bilden för att se tydligare.

Källor: http://www.nt.se/nyheter/default.aspx?articleid=6705892
http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5601966
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6743276

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar