måndag 4 januari 2010

Hells Angels har kommit till Norrköping

Bild: Nippon Kogaku

Polisen har i samarbete med andra myndigheter förlorat slaget om Norrköping och nu tar Hells Angels fäste i Norrköping i sin nya lokal på Stockholmsvägen. Polisen hade som mål att till årsskiftet få bort den kriminella verksamheten som de menar att Hells Angels ägnar sig åt men i helgen blev MC Sweden fullvärdig medlem av Hells Angels.

Bakgrundsfakta: Norrköpings kommun ville få bort Top Side från deras lokaler i Åby tidigare under 2009 och betalade Top Side en större summa pengar, 250000 sek.
I avtalet ingick att mc-gänget måste vara helt ute ur lokalerna innan sista maj och om detta uppfylldes skulle de få 250 000 kronor av kommunen inom sju dagar.

I en intervju med kommunalrådet Eva Andersson framkom att kommunens ersättning avsåg kompensation för förtida flytt och inget annat, det säger kommunalrådet Eva Andersson som intervjuades i artikeln.
Källa : http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4881997

När väl kommunen lyckades få bort f d Top Side från lokalen i Åby fick de istället en mc-klubb bara några hundra meter från polishuset, på Stockholmsvägen. En klubb som firade nyåret 2010 med stor fest i sin lokal och under ett nytt namn - Hells Angels Norrköping.

Polisen menar idag att de kommer göra allt som står i deras makt för att få bort denna verksamhet från Norrköping, de kommer tillsammans med andra myndigheter - som försäkringskassan, skattemyndigheten, kommunen och kronofogden göra det svårt för de kriminella att fortsätta sina invanda liv. Polisen menar att de med hjälp av både andra myndigheter och även kommunens politiker får det stöd de behöver för att kunna jobba både förebyggande och efter att ett brott har begåtts.

Fd Top Side bytte namn till MC Sweden efter att ha gått i från sina lokaler i Åby och har nu blivit fullvärdig medlem i Hells Angels. Men det finns flera spekulationer om, bland annat från polisen att Hells Angels är i stort behov av att rekrytera nytt folk till sin verksamhet, detta på grund av att många medlemmar dömts till fängelse på senare tid. Polisens har en förhoppning om att år 2010 kunna se till att ingen kriminell mc-verksamhet ska finnas i länet och att de kommer ta till extra resurser utan att påverka den övriga verksamheten för att tillgodose detta mål. Polisen kommer även att använda sig av flera metoder för att mota bort Hells Angels från Norrköpings stad.
Källor: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4881997
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5718836
http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5073739

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar