söndag 4 oktober 2009

Nya chockerande avslöjanden om G4S! Företagets egen personal avslöjar nu säkerhetsluckorna!




Bild: Nippon Kogaku


Helikopterrånarna kan ha fått ut säkerhetsinformation från värdedepån - utklädda till hantverkare.

G4S i Västberga har sedan i somras haft flera reparationer utförda i byggnaden, även den hiss som fraktar pengarna flera våningar upp i byggnaden har reparerats. Hissen har gått sönder vid ett flertal tillfällen och därför behövde den repareras. Detta enligt en anställd vid G4S som nu uttalar sig till en av Expressens reportrar. Vidare menar den anställde att det inte är omöjligt att rånarna på det här sättet fått ut information eller själva sett hur de ska ta sig in till pengarna.

Hantverkare ska ha en person ur personalen som följer dem hela tiden - men så är inte alltid fallet, enligt den anställde. G4S bytte ventilationssystem i somras och hissen som fraktar pengarna flera våningar upp går sönder titt som tätt, då går det inte enligt den anställde som uttalar sig att vänta på att personen ska kontrolleras.

Säkerhetsdirektören på G4S, vill inte kommentera dessa uppgifter eller om man struntar i att kontrollera hantverkspersonal som kommer för att utföra servicearbeten. Han menar att G4S är ett auktoriserat bevakningsbolag som följer lagstiftningen. Med detta menas att all personal ska vara godkänd av länsstyrelsen, företaget kontrollerar dock inte alltid servicepersonal enligt källor som Expressen talat med.

Källa: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1730288/utkladda-till-hantverkare

1 kommentar:

  1. Fy fan vad besviken jag är på G4S, vilket företag, det här trodde jag aldrig skulle hända i Stockholm eller i överiga Sverige. Fy fan för er, är oerhört besviken!!

    Tack Norrkopingbloggen som luskar i detta och tack till Expressen som rotar i skumrasket, fortsätt med er journalistik. Ni gör ett bra jobb som tar fram skiten i ljuset!!

    SvaraRadera