tisdag 5 maj 2009

G4S Värdetransportrån i Hageby Centrum Norrköping

Värdebilen som användes för att utföra värdetransporten.
Trots att en av väktarna enligt vittnesuppgifter och Norrköpings Tidningars artikel blivit misshandlad med en hammare eller en yxa står de bägge, som det verkar, helt oberörda och dricker kaffe efter rånet...

En av de värdeväskor som blev obrukbara vid rånet och som rånarna tappade när de i full fart körde iväg med den Volvo som användes.


Polisen spärrar snabbt av området kring värdebilen.

En värdetransport från G4S i Norrköping/Linköping rånades vid 11-tiden under tisdagen den 5 maj 2009 vid Hageby centrum och det var två väktare som skulle ladda centrumets bankomater som utsattes för rånet.

G4S hade i uppdrag att ladda bankomaterna i Hageby centrum, men denna gång gick det helt fel. Enligt vittnen sågs två maskerade män vid Hageby centrum, männen som bar arbetarkläder sågs springa nedför rulltrapporna som leder till nedervåningen i köpcentrat. De följde efter väktarna som kom för att fylla på eller tömma bankomaterna. Gärningsmännen ska enligt uppgift ha motat in väktarna i det lilla båset bakom bankomaterna, tagit två svarta värdeväskor och sprungit från platsen mot en silvergrå Volvo V70.
Följ även länken nedan som visar de två väktarna och rånarna i värdeutrymmet: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article5074675.ab
_____________________________________________________
NYTT! Rånet kan ha kopplingar till två rån i Stockholmstrakten!
________________________________________________
På kort tid har två värdetransporter blivit rånade i Stockholmstrakten. Rånarna var liksom som vid Hagebyrånet beväpnade med yxliknande föremål och försvann på en EU-moped. En person greps några timmar efter rånet och en bil har också beslagtagits. Rånarna fick dock enligt uppgifter inte med sig några pengar.
Norrköpingspolisen som sedan tidigare jobbat efter teorin att männen från Hagebyrånet har kopplingar till Stockholm ska nu undersöka om det finns något samband mellan rånen.
De menar att rånen påminner om varandra och att rånen i Stockholm är intressanta.
Enligt chefen för kriminalpolisen i Norrköping är det vanligt att det kommer fler rån efter varandra och tillvägagångssättet i de här fallen påminner om varandra både med tanke på fordon och vapen.

Rånet mot G4S i Norrköping skedde den 5 maj, två väktare rånades då de skulle fylla på bankomaterna inne i köpcentrumet. Hageby Centrum. De överfölls av två män, var av den ena var beväpnad med yxa. Därefter försvann rånarna från platsen i en Volvo V70 som senare hittades i ett garage vid Lidaleden i närheten av centrumet.

1 kommentar:

  1. Dricker de kaffe efter rånet? Vart tog munkarna vägen, fick de inte sådana? Skulle de inte till sjukan eller nåt?

    SvaraRadera