fredag 26 mars 2010

Earth Hour lördag klockan 20.30! Kommer Ingelstaområdet visa sina sympatier i år eller blir det förra årets flopp? Låt bilderna avgöra!

Nu på lördag är det meningen att Norrköpings kommun ska delta i manifestationen genom att släcka ner gatubelysningen i vissa kvarter, men kommer även affärsinnehavarna i Norrköping att vara lika generösa?

Norrkopingbloggen skrev förra året (2009) om hur affärsområdet Ingelsta med omnejd struntade i att släcka ner sin belysning för att visa sympatier med deltagarna i Earth Hour.
Förra året kunde Norrkopingbloggen visa bilder från olika delar av Ingelstaområdet som visade att området  till större delen var belyst, har inte även ägarna och butiksinnehavarna ansvar för miljön undrar Norrkopingbloggen?

I år vill Norrkopingbloggen se ett annan inställning, eller kommer förra årets nonchalans att åter visa sig?

Förra året syntes inte några sympatier för miljömanifestationen på Ingelsta Handelscentrum i Norrköping, varken Bauhaus eller Plantaget släckte ner sina stora reklamskyltar eller minskade på övrig belysning, det visar bilder som Norrkopingbloggen tagit i området mellan kl 20.30 och 21.30.
I år kommer övriga Norrköping släckas ner på utvalda platser. Gatubelysningen i kvarteret som som avgränsas av Prästgatan-Järnbrogatan-Gamla Torget-Hörsalsparken, i Strömparken, på Saltängsbron och i kvarteren runt Grand Hotel. Fasadbelysningen släcks även på Rådhuset och förvaltningshuset Rosen skriver kommunen på sin hemsida.
Nedsläckningen är en timme.

Förra året släckte nästan en miljard människor lyset under en timme för att visa sitt stöd för klimatet. Världsnaturfonden är initiativtagare till Earth Hour.

http://norrkopingbloggen.blogspot.com/2009/03/earth-hour-lyste-med-sin-franvaro-pa.html

Här är bilderna som visar att butikerna på Ingelsta butiksområde i Norrköping även i år struntar i Earth Hour.

Samtliga bilder är tagna mellan klockan 20.30 och 21.00, 27 mars 2010.
Bilder: Nippon Kogaku

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar