lördag 13 februari 2010

Poliser trakasserade journalist i tunnelbanan och ALLT FILMADES!

Det är med stor besvikelse som jag läser om bloggaren Jesper Nilsson. Han har råkat ut för ännu en av de värsta skaldalerna i polisiär historia. Det verkar som om hela Sverige kryllar av korrupta poliser. Han råkade riktigt illa ut när han fotade och filmade två poliser i tunnelbanan i Stockholm. De två civilpoliserna trakasserade honom grovt, hotade honom med att gripa honom på falska grunder och visade verkligen hur en del svenska poliser arbetar. Han är inte ensam för att ha råkat ut för detta men relativt ensam över om att ha dokumenterat allt som han utsattes för. Poliserna hotade honom och beordrade honom att radera allt material, men det glömde en sak. det går att återskapa filmer som raderats från en hårddisk eller ett minneskort, bara rätt programvara finns.

När poliserna märkte att Jesper tog bilder så trängde de istället in honom i ett hörn och började angripa honom verbalt och fysiskt. De anklagade Jester för ofredande och för att han såg ut som en knarkare vilket skulle vara skäl nog för att ta med honom till polisstationen.
De tvingade honom att radera filmen med han återskapade den, dock saknas vissa data och den "hackar" lite grann men du kan se den här här:
Här är Jesper Nilssons blogg där han skriver om hela historien: Bloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar