söndag 1 februari 2009

Norrköpingsväktare från G4S använde förbjuden överfart och krockade med tåget

"En personbil blev påkörd av ett tåg vid 01.30-tiden under natten mot fredagen vid Norrviken, öster om Åby. Föraren, en kvinnlig väktare från bevakningsföretaget G4S i Norrköping hade änglavakt"

Bildkälla: NT
"När hon skulle korsa järnvägen uppmärksammade hon inte att ett tåg kom. Bilen träffades av tåget och släpades med en bit med kvinnan fastklämd. Föraren blödde, uppger vakthavande polisbefäl, men hon var vid medvetande. Kvinnan var ensam i bilen när olyckan inträffade, men kunde kalla på en kollega via sin radio. Denne var sedan snabbt på plats för att därefter kontakta räddningstjänsten som fick loss henne en stund efter att de anlände till olycksplatsen. Hon fördes till Vrinnevisjukhuset där man senare konstaterade att hon fått lindriga skador. Hon fick stanna kvar för observation."

Norrköpings Tidningar skriver vidare: " För fem år sedan omkom två personer på samma plats och i början på 1960-talet blev en av arbetarna på Björnsnäs gård ihjälkörd på den här övergången. Den här gången gick det trots allt ganska bra. Den kvinnliga väktaren som skulle passera övergången natten mellan torsdagen och fredagen hade änglavakt och klarade sig från påkörningen med livet i behåll. För fem år sedan tyckte ägaren till Björnsnäs gård, att det fick vara nog. Han krävde att Banverket skulle ta sitt ansvar och sätta upp ljus- och ljudsignaler vid övergången. - Sedan dess har de jämnat ut på platsen så att sikten nu är bra, säger han och tycker att Banverket har gjort vad de lovat."

Norrköpings Tidningar skriver vidare: "Platsen för olyckan är en enskild väg som används av gården och några hyresgäster norrut, men den är absolut inte till för allmänheten, utan bara för de som har tillstånd att använda den. Här finns och har en längre tid funnits förbudsskyltar och vid övergången finns också en stoppskylt. Femhundra meter väster om den här överfarten ligger den väg som allmänheten hänvisas till. Det är en säker tunnel under järnvägen."
Källa: http://www.norrkoping.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=156283

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar