onsdag 12 januari 2011

Väktare vid Hageby Centrum orsak till panikingripande mot misstänkt bombman i Norrköping?

Efter att en man observerats av en väktare med att utföra en bön vid Hageby Centrum och sedan sågs kliva ombord på en buss mot Norrköpings centrala delar sattes en stor polisinsats igång i jakten på mannen. Enligt väktaren uppträdde mannen misstänkt och verkade genomföra en "ritual". Väktaren larmade snabbt polisen om att mannen uppträtt misstänkt och de tog larmet på stort allvar. Händelsen inträffade vid 14.30-tiden under onsdagen, mannen född 1982 var tvungen att underkasta sig en visitering när polisen letat rätt på honom.

Polisen medger att sprängningen i Stockholm under december-månad har gjort att många nu är skärrade, situationen efter händelserna i Stockholm är ett problem. Enligt polisen som intervjuades i NT´s artikeln
är det kanske inte så lämpligt att be på en allmän plats, man bör alltid tänka på var man gör det. Samtidigt menar han att det är oerhört tråkigt att behöva inskränka i någons rättigheter och speciellt i detta fall där muslimer ska behöva känna sig särskilt utsatta.

Källor: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6579415
http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5493678

Fotnot: Norrkopingbloggen ställer sig undrande om vad i hela friden väktaren vid Hageby Centrum tänkte när denne larmade polisen...

2 kommentarer:

  1. Man kan ju inte annat en skratta åt dessa "väktare", det verkar som om de trippar på tårna hela tiden efter Stockholmsdramat...kanske dags för balettskor till uniformen?

    SvaraRadera
  2. Får inte väktare läsa sig något om "kulturell mångfald" i väktarskolan?

    SvaraRadera