söndag 16 januari 2011

Imorgon, den 17 januari faller domen mot misstänkt Maud Johansson-mördare




I morgon, måndagen den 17 januari 2011 meddelas domen mot den nu misstänkte och häktade 52-årigen mannen som åtalats för att under oktober 2005 varit inblandad i Maud Johanssons försvinnande.


Maud Johansson försvann spårlöst efter ett besökt hos bekanta i Godegård, två mil norr om Motala och trots ett stort sökarbete kunde man inte finna kvinnan.

Polisen begärde hjälp från Riksmordkommissionen för att komma vidare i sitt sökande och fallet började i detta skede ta sin form mot ett avslut. Man kunde nu få hjälp av en gärningsmannaprofilgrupp och i utredningen figurerade ett antal gånger en manlig bekant till kvinnan men bevisvärdet för att kunna åtala mannen för kvinnans försvinnande var fortfarande lågt.

Polisen valde därför att genom undercoverpolis ta kontakt med den misstänkte mannen och gjorde sig i detta läge bekant med honom. Undercoverpolisen berättade att det fanns en livförsäkring som skulle falla ut till en liga som övertagit den, ligan skulle komma till Motala för att ta reda på vart kroppen efter Maud fanns annars kunde de inte göra vidare anspråk på livförsäkringen.

Under rättegångens första dag, måndagen den 27 december 2010 pressades 52-åringen på detaljer, enligt honom hade Maud stulit 500 gram amfetamin från honom och att de blev osams om detta. Mannen hävdade att hans leverantörer av narkotikan fick reda på stölden och att han fått svårighet att betala för det saknade amfetaminet.

Under kvällen ringde det på hans dörr och där stod nu hans leverantörer och undrade om han fått ordning på sina knarkaffärer. 52-åringen vägrade svara på frågor om vilka dessa leverantörer var med hänvisning till att han fått hot mot sig. Han har inte haft kontakt med sina leverantörer sedan fem år tillbaka.

Enligt mannen själv skulle två okända män bundit fast kvinnan vid en stol med hjälp av tejp, därefter ska 52-åringen funnit Maud livlös och försökt att rädda hennes liv genom hjärtmassage. Mannen menar att han drabbades av panik då även Mauds mun var igentejpad.

52-åringen menade vidare att han i det läget ville kontakta polisen men att de två männen istället ville gräva ner kroppen och undertiden de två männen grävde ner Mauds kropp stod 52-åringen vakt nära den gödselhög där Maud Johanssons kropp senare hittades.

Imorgon måndag den 17 januari 2011 faller domen mot den nu mordmisstänkte 52-åringen och enligt åklagaren bör 52-åringen dömas till lagens strängaste straff för mordet på Maud Johansson. Mannens advokat underkänner istället den bevisning som lagts fram i fallet och menar att den är tunn och detaljfattig samt innehåller naturliga motsägelser.

Källor:
Linköpings tingsrätt B 3902-10
http://www.corren.se/ostergotland/motala/?articleId=5483938

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar