söndag 12 december 2010

Freudenbergs släppte ut 17 ton 35-procentig glykol!

Den koncentrerade glykolen är både giftig och miljöfarlig.
Den mängd som rann ut i Motala Ström var enligt uppgift så pass utspädd att risken för att människor ska skadas av detta är minimal, men djurlivet i Motala Ström kan ta stor skada.
Uppgifterna om utsläppet kunde läsas i ett mail som kom till mottagaren flera dagar efter att utsläppet skett, utsläppet var stort och en underrättelse om detta skulle skett omgående för att möjliggöra akuta åtgärder, detta enligt en källa på länsstyrelsens miljöskyddsenhet.

Freudenberg Household Products AB tillverkar Wettexdukar och krävs nu på en förklaring om det inträffade. Men Freudenberg i Norrköping är inte det enda företag som har hälsovådliga miljöeffekter.
Listan kan göras lång, bara i Norrköping finns ett flertal fabriker och företag som, om olyckan skulle vara framme, kan ge stora och negativa miljöeffekter på stad och- naturmiljön.

Det räcker att ta fram kartan över Norrköping för att se hur pass utsatt kommunen egentligen är, både i utkanterna av staden samt i de centrala delarna finns flera potentiella risker, risker som kommer att lyftas fram i kommande reportage här på Norrkopingbloggen.
Läs mer på: http://www.nt.se/nyheter/?articleid=6507338

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar