måndag 22 november 2010

Busfabriken i Norrköping i blåsväder...igen! Tidigare var det smuts och damm..nu har en ettåring hittat ett människofinger!

Det kostar 120 kronor för tre timmars lek och då vill man väl inte leka bland damm och avklippta fingrar, eller vill man det?

Men nu har det hänt igen, Busfabriken i Norrköping är åter föremål för medial uppmärksamhet. Tidigare har Busfabriken uppmärksammats på grund av den dåligt skötta städningen.
Den 3 mars i år rapporterades det om hur Busfabrikens lokaler där barnen leker bland klätterställningarna kunde ses massor av dammråttor under lekställningar, vid ventilationsluckor och i hörn.
Det var kladdigt här och där, oavtorkade lister, dammiga och rent av ohälsosamma ytor där det efter barnens lek skulle vara rent. Det är några av de oegentligheter som föräldrarna möttes av när de lät sina barn leka i Busfabrikens lokaler. En av föräldrarna berättar mer i en intervju i Norrköpings tidningar, http://www.nt.se/nyheter/?articleid=5872067

Nu har några åttaåringar hittat en människorfinger i Busfabrikens lokaler!

Föräldrarna satt och drack kaffe men höll på att sätta sitt kaffe i fel strupe när barnen sprang fram till dem för att berätta om det makabra fyndet. - Vi har hittat en finger!

Två ur Busfabrikens personal sprang sanbbt till platsen där fingret låg och tog upp det i en plastpåse, sedan berättade de att de haft en olycka i lokalerna tidigare under dagen föräldrarna reagerade i sin tur återigen och nu på att personalen inte rengjorde och desinficerade området där fingret nu hittades förrän de sade till om fyndet.

Vd:n för Busfabrikerna säger till tidningen att det aldrig var aktuellt att stänga fabriken för att "bara leta efter ett finger i den stora anläggningen". Och det var ingen som funderade på att ringa runt och informera dem som hade kalas inbokade senare på dagen om händelsen för att vara säker på att sådan här inte skulle kunna hända. Vd:n själv var inte på plats på Busfabriken i norrköping och verkar inte speciellt insatt i hur personalen egentligen agerade i frågan.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6428774
Se vidare artikel nedan för uppdatering
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6430588

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar