måndag 9 augusti 2010

Linköpingsman gripen för det misstänkta kvinnomordet i Misterhults skärgård den 30 juli

Bild: A.S.V
Den kvinnan som bragts om livet


Norrkopingbloggen har talat med en källa inom polisen som nu avslöjar att mannen som nu sitter häktad misstänkt för mordet på en kvinna i Misterhults skärgård är född 1941 och enligt uppgifter till Norrkopingbloggen var han gift med den kvinna som bragts om livet. Det är i skrivande stund inte fastställt vem som bragt kvinnan av daga och utredningen fortgår enligt polisen. Mannen som sitter häktad begärdes häktad på sannolika skäl, vilken är den starkare misstankegraden, och skäligen misstänkt för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Enligt polisen i Oskarshamn, som Norrkopingbloggen talat med är det mycket ovanligt med två misstankegrader som i detta fallet förekommer. Det är nämligen åklagaren själv som har valt att göra denna bedömning och endast åklagaren själv kan svara på varför. Det kan betyda att det finns en viss osäkerhet i fallet och på att det finns en viss tveksamhet från åklagarens sida hur hon ska agera i målet.

Den häktade mannens advokat är Olof Lidén och han säger att hans klient förnekar all inblandning i samband med sin frus död, han har inte bragt kvinnan om livet. Den källa som Norrkopingbloggen talat med har även uppgett att kvinnan haft en befattning som administratör inom Linghemsskolan i Linköping. Kvinnan skall vara född 1948 och befann sig vid mordtillfället i parets gemansamma sommarhus i Misterhults skärgård.
Den obduktion som genomfördes efter kvinnas död gav indikationer om att hon inte dog en naturlig död utan bragts om livet, skador som syntes på kroppen tydde på sådan som man normalt inte får av en olyckshändelse eller genom självmord.

Enligt den källa som Norrkopingbloggen talat med bodde paret i en gemensam lägenhet på bottenvåningen i Linköping, polisen gjorde en husrannsakan på plats snart efter att misstankarna väcktes mot mannen.

Mannens advokat menar i en intervju att åtalspunkterna är svaga, det finns ingen bevisning som tyder på att den misstänkte kan hållas häktad en längre tid utan åklagaren måste ta fram ännu konkretare bevis för att kunna hålla mannen fortsatt häktad.

Källor: http://www.polisen.se/
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5310093&date=&menuids=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar