onsdag 21 juli 2010

Affärsman mördades för att utlösa arvsrätt till frun

Västmanlands tingsrätt finner nu (19 juli 2010) att fyra personer som suttit häktade sedan 2009-09-09 nu ska få sina straff.
Det var i april 2009 som de fyra personerna gjorde sig skyldiga till mord respektive medhjälp till mord då en affärsman skjutits till döds vid dennes hem. Domstolen menar att affärsmannens fru samt hennes syster och systerns pojkvän tillsammans och i samförstånd planerat samt beslutat att mörda affärsmannen för att frun skulle få ut sin arvsrätt.

De fyra personerna, en man och tre kvinnor har vid Västmanlands tingsrätt funnits skyldiga till åtalspunkterna mord, medhjälp till mord och skyddande av brottsling sedan de i samförstånd planerat att mörda en affärsman vid sitt hem i Brandbo söder om Fagersta på kvällen den 27 april 2009. Affärsmannen drev vid tillfället ett mellanstort företag i energibranschen i Fagersta. En av de dömda (mannen) sköt affärsmannen i huvudet med en pistol, dock avled inte affärsmannen omedelbart utan kunde ta sig ut ur huset skadad av skottet mot huvudet. Gärningsmannen följde då efter honom och avlossade det slutliga och dödande skottet mot hans huvud på gräsmattan. Gärningsmannen stämde sedan träff med en av de kvinnor som dömdes för skyddande av brottsling i målet för att ta sig till Tallinn via en färja.



Källa: Västmanlands Tingsrätt Dom B 4340-09l.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar