tisdag 1 juni 2010

Manifestation mot Israel med anledning av angrepp på fartygen "Ship to Gaza"!

Bild: Nippon Kogaku


Bild: Nippon Kogaku

Bild: Nippon Kogaku

Bild: Nippon Kokaku

Bild: Nippon Kogaku

Bild: Nippon Kogaku

Bild: Nippon Kogaku

I dag klockan 12 inleddes en manifestation utanför Rådhuset ( Tyska torget) i Norrköping mot Israels agerande med anledning av den så kallade Gazakonvojen. Israels angrepp har väckt starka reaktioner runtom i hela världen samt även i kommunen Norrköping. Dock var det en mindre mängd personer som hade samlats för att visa sina sympatier, protestera och lyssna till bl.a. kommunalrådet Kerstin Hildebrand.

Både lokal och regional media fanns på plats för att uppmärksammade händelsen. Manifestationen inleddes med en tyst minut för de som dödats i attackerna. Att attackera och mörda fredsaktivister på väg med bistånd till den ockuperade och instängda Gazaremsan är en ohygglig tragedi för alla inblandade menade många åhörare.

En av initiativtagarna till denna demonstration var Ibrahim Mohsen, han menar att det är viktigt att få folket att öppna ögonen för vad som händer. Även representanter från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet höll tal för att mana till kunskap och återhållsamhet med våldet. Det fanns även möjlighet för de som ville att skriva under en protestlista mot det våld som nu har inlett en ännu hetare debatt kring Gaza-frågan. Protestlistan kommer senare att lämnas över till regeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar