fredag 21 maj 2010

Muthärvan kring Kriminalvården och Kriminalvårdschefen i Norrköping

På fredagseftermiddagen häktades den före detta Kriminalvårdschefen för misstanke om grovt mutbrott i tre fall vid Norrköpings Tingsrätt. Norrkopingbloggen bevakade häktningsförhandlingarna.

Kriminalvårdstyrelsen på Slottsgatan 78 i Norrköping
Bild: Nippon Kogaku

På väg ut från rättegångssalen i Norrköpings Tingsrätt
Bild: Nippon Kogaku

Den fd Kriminalvårdchefen på väg ut från rättegångssalen och häktningsförhandlingen. Klädd i blå byxor och långärmad skjorta gick mannen till synes obesvärat till och från rättssalen i pauserna. Mannen har anknytning till bolag som bedriver rådgivning och projektledning i bl.a fastighetsbranschen samt är verksam i BMRS Konsult AB erfar Norrkopingbloggen. Mannen har även sedan tidigare anknytning till Helsingborg.



Här ovan sitter den nu häktade mannen tillsammans med tre andra högt uppsatta personer inom fastighetsbranschen. Bilderna är tagna mellan åren 2006 och 2007.



Bild: Nippon Kogaku
Trängsel utanför rättegånssal 2 Tingsrätten i Norrköping

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar trots detta kunde både Norrkopingbloggen samt övrig media rapportera från platsen. Media från SVT och TV4 samt journalister från de lokala tidningarna fanns på plats för att ta del av förhandlingarna och få en intervju med både överåklagare Gunnar Stetler samt mannens advokat Rune Brännström.


Bild: Nippon Kogaku
Rättegångssal 2 Norrköpings Tingsrätt

Den nu häktade mannen misstänks för flera fall av grova mutbrott. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar och pågick i nära två timmar. Norrkopingbloggen kan idag visa bilder från Norrkopingbloggens fotograf som var på plats vid häktningsförhandlingen.
Ett stort antal media fanns på plats från bland annat TV4 och SVT.

Gunnar Stetler, överåklagare Riksenheten mot kurruption menar att det är ytterst allvarligt när det förekommer misstankar om en person som befinner sig i en sådan hög ställning som kriminalvårdchefen gör och som har ansvar för fängelser, projektering, säkerhet och annat.
Överåklagare Gunnar Stetler
Bild: Nippon Kogaku

Mannens försvarsadvokat, Rune Brännström menar att mannen trots omständigheterna mår ganska så bra. Han uppger även att hans klient nekar till samtliga anklagelser.

Försvarsadvokat Rune Brännström
Bild: Nippon Kogaku


Norrkopingbloggen kommer fortsätta bevaka fallet och uppdaterar med nya bilder och fakta som övrig media inte kan ge dig, återkom gärna. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Läs även vidare på : http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6027782 eller i annan media

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar