lördag 10 april 2010

Väktare anställd hos G4S slog misstänkt snattare blodig och medvetslös

Se video som visar hur väktaren från G4S misshandlar den misstänkte snattaren http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6942786.ab

I gårdagens Metro (9/4 2010) kunde man läsa att en civil väktare från G4S har slagit en misstänkt snattare medvetslös. Det finns bildbevis som dessutom visar att blodvite uppstått.
Artikeln som Norrkopingbloggen tagit del av kommer från Metro den 9/4 2010 och kommer från deras nätupplaga. Bilden visar hur en väktare som är anställd av bevakningsföretaget G4S slår en misstänkt tjuv medvetslös i personalutrymmet dit väktaren har tillträde.

Den civile väktaren hade precis ertappat en klädtjuv i Stadiumbutiken. När de båda lämnats ensamma i kontorsutrymmet tar väktaren strypgrepp på den gripne och slår honom medvetslös med knytnävsslag.

Nu åtalas den filmade väktaren för misshandel vid tingsrätten.

Väktaren nekar till brott men enligt åklagaren syns det tydligt att uppsåt fanns att skada.


Tidningen Metro skriver: Den 34-årige klädtjuven ertappades i april förra året i Stadiumbutiken i Skärholmens centrum. Övervakningsbilderna från butikens personalutrymmen pekar på ett oprovocerat övervåld från butikskontrollanten, en civil väktare från bevakningsföretaget G4 S. Enligt polisutredningen slogs den gripne medvetslös och blodig, men den åtalade menar att offret ”spelat teater” och skadat sig själv.
Samme åtalade man misstänks för ytterligare ett fall av misshandel i butik under 2009. Väktaren misstänks där ha skallat en annan gripen snattare.

Väktaren är enligt polisutredningen anställd hos bevakningsföretaget G4S.

Enligt informationschefen på företaget kommer G4S inte att uttala sig i fallet och förklarar att mannan har kvar sin anställning tills domen kommer, fälls han då för övervåld kommer han att mista sin anställning.
Källa: http://www.metro.se/2010/04/09/68237/har-slar-vaktaren-tjuv-medvetslos/

Bild på artikeln i Metro 9/4 2010

1 kommentar:

  1. Vem är killen som står i högra hörnet i dörrposten på bilden? En väktarkollega som skulle täcka upp den misshandlande väktarens story??

    Man undrar egentligen vad som händer inom väktarkåren när ingen ser vad de gör, tex när de tar in personer på kontoret och "förhör" dem för brott.

    Jag vet ett ställe i Stockholm
    (IKEA Barkaby) som då bevakades av dåvarande Falck Security, (numera heter företaget G4S) vet inte om G4S bevakar detta idag, men i alla fall. Där (1997) har jag hört av väktarna och själv sett att de satte upp bilder på misstänkta personer i avhysningsrummet och förde register på dem som snattat vilket inte var tillåtet förstås, de hade detta register för att lättare kunna känna igen "buset". Sådana här register kanske finns kvar än idag för vem vet egentligen vad väktare på fältet har för sig när de själva inte blir bevakade och fastnar på film/foto?

    Jo, jo branschen verkar vara sig lik än i dag om detta stämmer fortfarande, att de gör så här?

    SvaraRadera