onsdag 3 februari 2010

Flygbolaget Ryanair tålde inte att mannen filmade i kabinen och deras säkerhetsrutiner

Undersökande journalistik är inte alltid enkelt och nu har en engelsk man gripits för att ha filmat inne i ett av Ryanairs flygplan. Mannen ville dokumentera flygbolagets säkerhetsrutiner, men detta tyckte inte flygpersonalen om. Mannen hämtades av polis på Skavsta flygplats, misstänkt för förberedelse av luftfartssabotage.

Norrkopingbloggen frågar sig om världen har blivit galen efter 9/11. Flygplanspersonal har blivit hjärntvättade, om de ser en kamera så går de igång. Vad hade hänt om det varit ett barn som hade filmat, hade det då bara varit "gulligt"?

Polises gripande var även detta under all kritik, de borde veta bättre, rena pajasjakten. Förhören ledde inte till något alls, bara att mannen nu hatar den svenska polisen och kommer berätta för sina vänner hur sjuka i huvudet de var under förhören. Fast det är klart, han fick väl kaffe på "rummet".
Mannens brott var att kabinpersonalen menade att han hade "smugit med kameran och filmat säkerhetsrutinerna på planet".

Ett tips till er som vill filma inne på Ryanairs flygplan, tryck upp kameran i ansiktet på kabinpersonalen så de verkligen ser att ni filmar deras fula trynen INNAN ni filmar resten av kabinen och deras säkerhetsrutiner, gör en säkerhetskopia och lägg ut den på Youtube. com och visa hela välden hur sjuk den har blivit efter den 11 september.


Får han skadestånd? Knappast, Sveriges "demokrati" bygger på politiska beslut som ger pengarna till "bättre behövande" direktörer?

"Efter "911" ställde FAA krav på att "Enhanced-Security Flight Deck Door" skulle installeras på kommersiella flygplan i trafik till och från USA och att dörren alltid skall vara låst då flygplanet används (resten av världen följde snart efter). Jag kan förstå kabinpersonalens upprördhet om en avvikelse mot denna regel dokumenterades. För nervösa passagerare är väl snarare regel än undantag, inte minst hos Ryanair? Blir spännande att se om åklagaren väcker åtal och vad för bevisning man åberopar."
Källa: http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.619982
http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.620051

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar