torsdag 28 januari 2010

Polischefen häktad - misstänks för flera sexbrott


 Bildkälla: Tidningen Expressen

På tidningen Expressens hemsida kan man idag läsa om vem denne polischef är, dessutom finns en bild på honom. Den polischef som misstänkt, på sannolika skäl (det vill säga den högre graden av misstanke) är enligt tidningen Expressen Göran Lindberg. Detta skriver tidningen Expressen i en artikel idag, torsdagen den 28 januari 2010.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1861266/polischefen-haktad-misstanks-for-flera-sexbrott

Tidningen skriver följande: "På utsatt tid klockan 14.00 på torsdagen anlände den före detta länspolismästaren i Uppsala, Göran Lindberg, till häktningsförhandlingen i Södertörns tingsrätt.
Han var propert klädd i vit skjorta och en svart tröja med gråa rutor.
Häktningen inleddes med att åklagaren begärde att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, samt förberedelse till grov våldtäkt av barn.
Göran Lindberg var uppenbart pressad av situationen."

Tidningen Expressen skriver vidare: "Åklagaren vill ha särskilda restriktioner i ärendet och att alla inblandade ges yppandeförbud.Göran Lindberg nekar till brott och genom sin advokat bestred han både häktningen och restriktionerna.Efter ungefär en timme var häktningsförhandlingen klar. Göran Lindberg häktas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt av barn. Göran Lindberg gick i pension i december förra året. Kort efter det började hans egna kolleger misstänka att han var inblandad i ett hemligt sexnätverk. I måndags greps han utanför Statoil på Vasagatan i centrala Falun."
Källa: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1861266/polischefen-haktad-misstanks-for-flera-sexbrott

Här finns länkar till bland annat föreläsningssidor som Norrkopingbloggen plockat fram. Här finns den misstänkte polischefen med på flera ställen.

http://www.osce.org/odihr/37746.html
http://www.sydostran.se/index.60157---1.html
http://www2.mora.se/tjejkonferensen/program.htm

Lyssna: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2178488&BroadcastDate=&IsBlock=
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2178353&BroadcastDate=&IsBlock=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar