onsdag 23 september 2009

Nytt rån hos G4S - En spektakulär kupp mot värdedepå hos G4S

Foto: Eniro.se
Foto: Eric Tagesson/Aftonbladet
Kl 05. 19 hände det igen! Idag under morgonen vid utsatt tid hördes flera kraftiga smällar från bevakningsföretaget G4S anläggning i Västberga i södra Stockholm. Där finns bland annat en värdedepå. Enligt Söderortspolisen hördes flera smällar och att en vit helikopter hovrat över anläggningen.
Helikoptern landade på taket på värdedepån och flera gärningsmän har setts, hur många är oklart, säger presstalesmannen hos polisen. Flera detonationer hördes samt att flertalet förmål hissades upp mot helikoptern som placerats över värdedepån. Detta enligt vittnesuppgifter.
Helikoptern som bedöms vara stulen lämnade sedan platsen i nordlig riktning.
Området kring G4S anläggning i Västberga har spärrats av och polisen har upprättat en ledningscentral vid en bensinstation i närheten. Ett stort antal poliser, hundpatruller och en akutbil har samlats där. Ingen person ska ha skadats.

Enligt vittnesuppgifter slog rånarna hål på taket till värdedepån med hjälp av släggor eller något liknande, mellan 10 och 20 anställda befann sig i värdedepån när rånarna tog sig in. De hörs just nu av polisen. Polisen har också satt igång inre spaning, men medger att inga kända brottslingar har uppvisat ett sådant rånmönster.

Frågan har också väckts om att det kan röra sig om någon form av insiderjobb, Fotanglar hade lagts ut i närområdet för att försvåra polisinsatsen.
Norrkopingbloggen återkommen snarast med mer information om rånet.


1 kommentar:

  1. Jo jo, folk har väl sett G4S reklamkampanjer, där G4S skriver att de dagligen umgås med skurkar och banditer och vill ha ett samarbete. Nu fick det väl som de ville, eller hur? Ett bra samarbete. Företaget borde väl ändå inse hur dum denna marknadsföring var, eller varför gnäller de egentligen?

    http://norrkopingbloggen.blogspot.com/2009/02/bevakningsforetaget-g4s-soker-samarbete.html

    SvaraRadera